vrijdag 2 november 2012

Ik zweer bij..Social media

Tegenwoordig kun je het niet vermijden, Overal waar je gaat hoor je Facebook, Twitter. Laten we eerlijk zijn je hoeft je vrienden niet te bellen wat ze gaan doen of hebben gedaan.
Maak facebook of Twiter aan en je volgt ze op de voet. Ik mis de oude tijden dat je elkaar nog belde. Nu is het zo zendergericht en afstandelijk. Daarnaast is er ook een andere keerzijde aan social media. Jullie weten het vast wel waar ik het over heb.
Bedreigingen, pesterijden die allemaal digitaal verlopen. Het was onlangs nog in het nieuws dat 3 jongens zijn opgepakt na een uitlating die ze hadden gedaan op Twitter. Ik snap ze wel ze waren gefrustreerd over school en wouden die in de fik steken. Maar om er andere scholieren bij te betrekken is het andere uiterste.
Elke uitlating die je tegenwoordig doet word gezien,
Of deze nou serieus is bedoeld of niet.
Want wie weet was het voor deze jongens gewoon een manier om stoom af te blazen. Maar mischien ook niet.. Wie zal het jullie zeggen? Het kan ook zijn dat de politie zulke uitlatingen TE serieus neemt. Denk daarom goed na voordat jullie iets op Facebook of Twitter zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten