vrijdag 2 november 2012

veranderende interegerende ideologie..

 
 
Islamitisch intergreert in het westen en het westen intergreert in de Islamitische wereld.

ideologie vroeger-nu






Its Like...


Ik zweer bij... het huwelijk!

Trouwen, kinderen krijgen en ze leven nog lang en gelukkig. Toch of niet? De meeste van jullie denken dat wel. Maar het huwelijk heeft ook zijn nadelen hoor. Voor de mensen onder ons die zweren bij het huwelijk proficiat. Want er is namelijk uit het onderzoek gebleken dat getrouwde mensen langer leven en minder last hebben van depressies hart en vaatziektes.
Kan ik me eerlijk gezegd wel iets bij voorstellen, tenminste als je een goed huwelijk hebt.
Michael Murphy een professor uit London heeft dit onderzocht. De mannen onder ons profiteren het meest uit een huwelijk vanuit gezondheidsperspectief. Dat zou je in de eerste instantie niet zeggen. Maar het is wel waar. Denk er maar eens over na. Het zijn meestal de vrouwen die de mannen helpen met liefde en gesprekken als ze depressief dreigen te raken. Wij vrouwen zijn de spil van de relatie. Denken alleen aan  het welzijn van de man. Daardoor ontstaat ook de keerzijde van het huwelijk voor de vrouw. Ze krijgen namelijk sneller last van overgewicht. Dit komt omdat ze zich laten gaan omdat ze denken ''we zijn toch gesetteld''. Ze realiseren zich niet dat ze hierdoor hogere kans hebben op diabetes. Dus getrouwde vrouwen let op jullie zelf en blijf jezelf op nummer 1 zetten. Voor de single's onder ons denk goed na voordat je het huwelijksbootje instapt want het is niet allemaal rozengeur en maneschijn!

Ik zweer bij..paranormaliteit.

Geesten, het hiernamaals en kunnen communiceren met je overleden opa of oma geloof jij erin?
Of vind je dit allemaal onzin? Er zijn de laatste tijd zoveel programma's die dit als onderwerp centraal hebben staan. Derek Ogilve, Char, Het Zesde Zintuig. het is raar en tegen mijn ideologie in, maar ik geloof wel in geesten. Jullie niet? Denk er maar eens over na al die films zijn toch ergens op gebaseerd? Dat geluid dat je elke keer hoort, als je gaat slapen weet je zeker dat het de wind is?
Maar even serieus nu. Want  Char come on people is toch gewoon een actrice die vooronderzoek heeft gepleegd. Ik kan ook vragen begint de naam met een R? of A? Dat heet gokken.
En Derek jah dat is gewoon een raar ventje dat met kleine kinderen fluistert. Alhoewel hij overtuigender overkomt dan Char.
Ik denk dat ik begrijp waarom er mensen bij zweren bij paranormaliteit. Dat komt omdat ze graag willen geloven dat er meer is. Ze worden beïnvloeding door alle films en programma's die hierover gaan. Mensen die geloven dat er mensen die kunnen praten met overleden personen willen graag dat hun verdriet weggaat. Ze willen zich graag vasthouden aan een idee omdat ze zich niet willen en kunnen neerleggen bij de dood.
Ik vind het namelijk wel reel dat er geesten bestaan, maar niet dat er mensen die ermee kunnen communiceren.
Ik zweer wel bij geesten, maar niet in mediums.

botsend?


Ik zweer bij... solidariteit?!

Steniging, wurging, dwang je moet er niet aan denken toch? Gelukkig is het een ver van mijn bed show. het gebeurt toch alleen in het oosten van Europa. Ik kan jullie vertellen dat het niet zo is. Het is veel dichtbijer dan jullie denken. Het kan zomaar je buurman of buurvrouw zijn. Ik ben er verbaasd over dat er in Nederland gevallen zijn van eerwraak. Een man die zijn beste vriend neerstak omdat die met zijn vriendin vreemdging.
Of een meisje die door haar ouders terug naar India werd gebracht en is vermoord door haar eigen ouders. Jullie vragen zich af waarom? Omdat ze wou trouwen met een man dezelfde afkomst van een lagere kaste. Wat maakt dat uit denken jullie?
Heel veel! Het grootste punt van dit alles is EER. En vooral cultuur, taboes en tegenstrijdigheden. het gaat om de status van de familie en ouders op basis van cultuur. Als de vrouw vreemdgaat dan tast het de eer van de man aan binnen die gemeenschap. Een vrouw hoort maagd te zijn tot haar huwelijk. Is ze dit niet, is het een schande voor die ouders. Verstoting, geweld is het gevolg. Naar mijn idee heeft dit een grote ontwikkeling nodig. Net zoals de Nederlanders vroeger een andere cultuur had met taboes. En kijk nu hoe dit vooruit is gegaan. Wanneer leren mensen voor zichzelf denken en niet druk te maken over wat andere mensen denken.
Het heeft nogmaals met cultuur te maken NIET met het geloof.

my own point of view..


Ik zweer bij.. botsende ideologieen?

Stel je voor je bent een kind van 2 jaar en op een dag besluit je vader dat je besneden dient te worden. huh? En om het nog erger te maken besluit je vader het zelf te doen! De meeste van jullie vinden dit barbaars. En gelijk hebben jullie! Over het gedeelte dat het barbaars is dat de vader de handeling zelf uitvoert. Want een besnijdenis is in mijn ogen niet barbaars. Het hoort bij de Islam. En heeft te maken met een stukje hygiëne. Dat was ook de ideologie van een 23 jarige  man van Marokkaanse afkomst. Het probleem was dat zijn partner een Vlaamse een ander ideologie had daarover. Die wou het kind niet islamitisch opvoeden. Maar dan vraag je je af hoe dit kon gebeuren? Waar was de moeder op dit moment? Wel is er uit dit incident een boete uitgekomen van 7500 euro en 2 jaar celstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
En dit komt allemaal doordat er 2 ideologieën zijn die gebotst zijn. Namelijk de islamitische ideologie en de West- Europese Vlaamse ideologie. Zoals jullie kunnen lezen leiden ideologieën niet alleen tot nieuwe ideeën verrijking van de samenleving, maar ook tot botsingen dat dit tot gevolg heeft.

Ik zweer bij...maagdelijkheid

Ja dit is niet iets nieuws. Jullie zullen denken ja iedereen zweert erbij, als ze gelovig zijn opgevoed. Maar dit speelt niet alleen een rol bij mensen die religieus zijn opgevoed. Wat als ik jullie nu vertel dat er een beweging in opkomst is die erbij zweren en daarbij gebruikmaken van een ring als symbool? JA ECHT! Ik noem een Jonas Brothers, Miley Cyrus, Selena Gomez, Jordin Sparks.
Dit zijn celebrities die zweren bij hun maagdenlijkheid. Ze zijn een rolmodel voor vele tieners en door zo een getuigenis nog populairder bij de ouders.
Hieronder zien jullie een voorbeeld van zo een purity ring.





Persoonlijk zweer ik ook bij mijn maagdenlijkheid. Niet alleen door mijn geloofsovertuiging, maar eigen principes. Die komen wel overeen met de principes van de celebrities die de ''purity'' ring dragen. Maagd blijven tot het huwelijk om zo mezelf te bewaren voor mijn ware prins. laten we eerlijk zijn tegenwoordig het enige waar ze nadruk op leggen is sex. Want sex sells. In elke videoclip, televisieserie , reclame en films. Daarom ben ik blij dat deze popsterren zijn opgestaan voor de jongeren, om het goede voorbeeld te geven in deze wereld waar het alleen om sex draait. Jullie moeten goed onthouden, je bent niet raar als je maagd bent maar je bent raar als het niet meer bent!

# six word story

                                             '' attraction is first step to addiction''

Ik zweer bij.. Shishaa!



Loungebanken, dikke walm rook , en veel jongeren. Ik heb het over de welbekende shishalounges. Zijn jullie daar ooit geweest? Ik wel. Je moet alles geprobeerd hebben toch?
Maar wat zit hierachter? Waarom zweren de jongeren hierbij? Het is niet alleen het samen hangen onder het genoet van een drankje, met op de achtergrond RnB en Arabische klanken. Het belangrijkste is de shishaa oftwel de waterpijp. Met allerlei smaakjes van redbull tot aan appel en ananas. Ik besloot om een paar jongeren vragen te stellen hierover. De meeste jongeren die je hier vind zal je niet verbazen dat zijn allochtonen. Toen ik ze vroeg waarom? '' Het is een chille plek waar we kunnen hangen en kunnen ontspannen en kunnen genieten van shishaa''
Maar is dat niet slecht voor je? " Nee, want er zit een smaakje aan en het is op waterbasis''
Nou jullie begrijpen dat ik het niet geloof, en ben daardoor zelf op zoek gegaan. Lieve mensen een diepe inhalatie van een shisha staat gelijk aan 10 sigaretten en is schadelijker.
Toen ik de jongeren hiermee confronteerde gaven ze aan dat het toch blijven doen maar met mate. Want het is zo ontspannend en gezellig een shishalounge daar blijven wij bij zweren!

Ik zweer bij.. Subway

Verse groenten, lekere geur van gegrild brood en het is nog gezond ook. Weten jullie waarik hetover heb? Ik geef nog een tip. Er is verschillende beleg aanwezig, je kan het zelf samenstellen.
Subway juist! Jullie hebben er vast wel eens gehoord. Maar waarom is het nou zo moeilijk om naar de Subway te gaan en een broodje te pakken? Waarom zo makkelijk om naar een snackbar te gaan? het is simpel uitgelicht met 1 woord. Gemakzucht. Ik betrap me er zelf ook op dat ik eerder naar de snackbar loop dan naar een subway of Albert Heijn voor een salade. Toch is het raadzaam om variatie te brengen in eetgewoontes. Daarom zweer ik bij Subway. Het is lekker en gezond. Ja dina maar je eet nog steeds bij de snackbar. Natuurlijk dat is ook helemaal niet erg af en toe , maar het moet geen routine worden. Maar ik zweer er wel bij, en vooral bij het gegrilde sesambroodje met tonijn en kaas met verschillende groenten. Gezond voor het lichaam en een goede hongerstiller. Voor diegene die het nog niet kennen ga het proberen, voor diegene die het al doen ben trots op jullie!

Ik zweer bij.. Bollywood

''Bole Chudiya...'' zingt een hoge stem op een melodieuze toon. Kleurige sexy jurken, mooie vrouwen die de mannen verleiden. Weten jullie waar ik het over heb? Nee? Ik heb het over het fenomeen Bollywood. Bolly what? Bollywood! Nee geen Hollywood. Je kan het vergelijken met de hedendaagse musicals. Er word een verhaal verteld dat afgewisseld word met dans en muziek. Om jullie even een indruk te geven kunnen jullie hieronder even bekijken.





Maar het is niet helemaal vergelijkbaar met een musical. Het grote verschil, wat de films ook immens populair maakt is de ideologie erachter. De verhaallijnen die ze elke keer weer bedenken. Het is bijna altijd een liefdesdrama, gebasseerd op de normen en waarden van de hindoestanen. De kuisheid van de dames, respect, loyaliteit aan de familie zijn de belangrijkste waarden. Het is een drie uur durende drama film, die je meeneeemt in de wereld van de hindoestaanse rituelen en ideologie van (on)bereikbare liefde, familie. Vol met dans en liedjes die je zo meezingt. Als jij al huilt bij Titanic of The Notebook dan zul je bij een Bollywood film een emmer nodig hebben. Ik zweer bij deze films omdat ik hou van drama en me kan vinden in familie tradities, (on)bereikbare liefde en cultuur conflicten. Wie vind het nou niet leuk om mee te zingen met liedjes over liefde.
Er is een verhaallijn waarbij 2 gelifdes van verschillende afkomsten alles doen om bij elkaar te zijn. Het begint als een Bonnie & Clyde verhaal maar eindigt dramatisch als Romeo en Julia.
Dat vind ik leuk aan deze films, het is niet altijd een happy ending en je leert normen en waarden kennen van de hindoestaanse gemeenschap. Ik zweer er al bij, nu jullie nog! Hieronder een aantal tips!
- Kabhi Kushi Gabie Gham
- Kal Hoo Na Ho
- Kites
- Veer Zaara

Ik zweer bij..muziek!

Ja muziek. Wie kan er nou zonder leven? Bij welke muziek zweren jullie? RnB of Hollandse Hits? Er is zoveel keus. Maar hebben jullie er ooit bij nagedacht dat er achter elke genre een ideologie schuilt? Hebben jullie ooit bij nagedacht waarom sommige van jullie niet naar rapmuziek luisteren , maar we naar popmuziek?
Ja persoonlijke voorkeur is een verklaring. Maar hoe ontstaat deze persoonlijke voorkeur? Ik hou van bijvoorbeeld RnB, Rap, Reggeaton en Marokkaanse/Arabische muziek.
Jullie zullen denken ja, ja maar wat heeft  dit te maken met ideologie? Nou dat zal ik jullie uitleggen.
Deze genres hebben eenieder songteksten, waar het liedje over gaat. Je kan je erin vinden of niet. RnB zijn meestal liedjes die gaan over de ups en downs van de liefde en relaties.
Inderdaad zwijmelmuziek, voor de romanticussen zoals ik. De rap gaat over de essentie van het leven, geld maken ups en downs van het leven. Dit is geschikt voor mensen zoals ik die filosofisch zijn ingesteld.
Reggeaton gaat over je laten gaan op de dansvloer op tropische beats. Voor de mensen die houden van opzwepende muziek.
Tot slot is Arabische/ Berberse muziek dat meestal gaat over liefde, trouwen, vaderland en dansen gezien uit Marokkaans perspectief. Omdat ik dat ook ben kan ik mezelf hieraan relateren. Denk er maar over na, waarom luisteren jullie naar de muziek?!

Ik zweer bij..Social media

Tegenwoordig kun je het niet vermijden, Overal waar je gaat hoor je Facebook, Twitter. Laten we eerlijk zijn je hoeft je vrienden niet te bellen wat ze gaan doen of hebben gedaan.
Maak facebook of Twiter aan en je volgt ze op de voet. Ik mis de oude tijden dat je elkaar nog belde. Nu is het zo zendergericht en afstandelijk. Daarnaast is er ook een andere keerzijde aan social media. Jullie weten het vast wel waar ik het over heb.
Bedreigingen, pesterijden die allemaal digitaal verlopen. Het was onlangs nog in het nieuws dat 3 jongens zijn opgepakt na een uitlating die ze hadden gedaan op Twitter. Ik snap ze wel ze waren gefrustreerd over school en wouden die in de fik steken. Maar om er andere scholieren bij te betrekken is het andere uiterste.
Elke uitlating die je tegenwoordig doet word gezien,
Of deze nou serieus is bedoeld of niet.
Want wie weet was het voor deze jongens gewoon een manier om stoom af te blazen. Maar mischien ook niet.. Wie zal het jullie zeggen? Het kan ook zijn dat de politie zulke uitlatingen TE serieus neemt. Denk daarom goed na voordat jullie iets op Facebook of Twitter zetten.

Ik zweer bij...Apple!!

Ja , ik ga toch ook mijn bijdrage leveren aan de Apple gekte. Nee niet de fruitsoort! Iphone, Ipod, Macbook dat zegt jullie vast wel iets toch?
Maar dit stukje gaat niet over hoe goed deze producten wel niet zijn en wat ze allemaal kunnen. Want dat weten we ondertussen wel.
Want dat zijn ook de redenen waarom de Apple fanaten er bij zweren.
Er is een nieuwe ontwikkeling op Apple gebied bezig. Nee geen nieuw product maar een film!
Zoals jullie al weten is de oprichter van Apple Steve Jobbs overleden maar zijn ideologie en producten leven voort.
Maar nu dus ook zijn persoonlijkheid en leven worden verfilmd. Het moet niet gekker worden!
Leuk voor de Apple fanaten onder ons die zich graag willen verdiepen in de persoon achter deze geweldige producten.
Voor mij heeft deze film geen toegevoegde waarde. Wacht. Toch wel. Maar dat komt door de acteur die de rol van Steve Jobs gaat spelen.
Dames het is niemand anders dan Ashton Kutcher.
De release datum is nog niet bekend, maar voor de Apple fanaten en vooral de Ashton Kutcher fans waaronder mezelf, ik houd jullie op de hoogte!

ik zweer bij.. Blackberry

Ja daar is die weer hoor, de welbekende Blackberry. Je haat het of je houd er van. Er zijn zelfs mensen die er bij zweren. Doen jullie dat ook? Of zweren jullie liever bij de Iphone? De meeste van jullie weten al dat ik zweer bij de Blackberry.
Als je Dina ziet dan is die Blackberry nooit ver weg. Waarom? Omdat de mensen die erbij zweren altijd in contact willen blijven met vrienden en familie.
Dat kan ook met een Iphone, dat klopt. Maar het verschil is dat een Iphone duurder is dan een Blackberry.
Zoals jullie weten heeft de Blackberry mogelijkheid tot Ping en Whatsapp in tegenstelling tot de Iphone dat alleen Whatsapp heeft.
Niet alleen de functies maar ook het gebruiksgemak. Ik ben blij dat ik Blackberry heb, want hoe vaak die ook is gevallen doet die het nog steeds.
En dat jongens en meisjes is het grote verschil tussen Blackberry en andere toestellen waar ik niets mee heb.

Ik zweer bij..labels


Ik zweer bij..een label

Gucci, Chanel, Prada of toch D-Squared?
Lees je dit en denk je " ja zeker kan niet leven zonder deze merken?''
Ik weet zeker dat er mensen zijn onder ons die zweren bij een product om de label die eraan hangt.
Maar waarom? Ik heb een paar jongeren over ondervraagd en het komt er op neer dat de kwaliteit van deze producten het beste zijn.
Ook het feit dat je er meer voor moet betalen doet ze niets. Het speelt ook een grote rol dat ze hierdoor meer aanzien krijgen.
" Ik ga niet lopen in neppe Uggs, dat is echt voor schut''
Dus om niet uit de toom te vallen kiezen deze mensen voor de merken. Maar ook om een bepaalde status te bereiken van welvarendheid.
Ik geef ook eerlijk toe de producten waar een label aan hangt hebben meestal ook mijn voorkeur.
Ze zien er duurder uit en stralen klasse uit.
Maar in tegenstelling tot anderen heb ik niet de neiging om alles te kopen.
Er zijn genoeg leuke kleren, schoenen bij de H&M en Zara.
Dus ik vind het overdreven dat er mensen zijn die zich van top tot teen in merkkleding dompelen;.

donderdag 12 april 2012

Ik zweer bij.. Lancome

Ja ja, jongens jullie kunne nu inderdaad beter iets anders gaan doen. Het gaat nu even over ..Jawel vrouwen dingen!Het is iets wat jullie mannen niet of nauwelijks opvalt, maar waar vrouwen niet zonder kunnen.
Namelijk foundation.
Is het niet heerlijk dames, als je in de spiegel kijkt en je gezicht ziet er egaal uit?
Geen oneffenheden, puisten of rode plekken te zen. Maar de vraag is, welke foundation gebruiken jullie? Bij welk merk zweren jullie?
Voor mij is dit zonder twijfel de Lancome.
Speciaal voor mijn huidtype. Omdat er verschillende pigmenten in zitten.
Het is een duur product, maar de prijs meer dan waard. Nu vragen jullie zeker af wat het dan kost?
Nou vooruit dan 48 euro. Geschrokken?
Het val reuze mee, gezien het feit dat ik maar een keer per half jaar aanschaf.
Want zeg nu zelf dames al die goedkope mousse foundation waar je puisten van krijgt, is ook weggegooid geld.
Ik raad jullie aan om er ook gebruik van te maken, zacht, vloeibaar en egaal makend alles wat een vrouw nodig heeft.

vrijdag 30 maart 2012

Ik zweer bij.. Aldi?!







#statie potret .. ik zweer bij..

Ik zweer bij...



Broeken voor 10 euro, T-shirts voor 3 euro, 20 kassa's  voor iedereen wat wils. Weten jullie waar ik het over heb? Nee? Ik zal jullie helpen er zijn maar 3 vestigingen in Nederland. Juist Primark!
Voor diegene die het niet kennen, ga er niet heen als je niet tegen drukte en lage prijzen kan.
Jullie vragen je af wie op dit idee kwam en waarom? Het is namelijk ontstaan uit een....juist ideologie!
De man, ja ik was ook verbaasd, is Arthur Ryan. Naast het grote doel geld verdienen, was zijn ideologie om moderne goedkope modieuze kleding in grote hoeveelheden aan te bieden. Maar dit wel op een maatschappelijk verantwoord manier. Zijn winkel was ook lid van Ethical Trades Initiative.
Ja, Ja Dina maar waarom zijn de kleren, schoenen, tassen zo goedkoop? Dat komt omdat ze in lagelonenland landen worden geproduceerd. Maar wel op een manier dat de omstandigheden mensvriendelijk zijn.
Arthur blijft zich vasthouden aan zijn ideologie. Dit was te merken doordat een tijdje terug in India mensonterende situaties werden getoond in de media die werden gelinkt aan Primark.
Toen Arthur erachter kwam was die geshockt en liet de contracten met die mensen ontbinden.
Dat vond k krachtig van hem. Natuurlijk wil die goedkoop produceren, maar niet in mensonterende situaties.
Hij houd zich stug vast aan zijn ideologie mensen.
Dankzij hem hebben wij winkels waar we modieuze outfits kunnen scoren tegen voordelige prijzen.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, Maar ik zeg Lang Leve Primark.
Arthur Ryan Bedankt!

Ik zweer bij.. Dela


Jullie lezen het en denken ja mooie zin, of wat betekent dit. Voor mij betekent het werk, hier verdien ik me geld. Maar ook waar mensen altijd betrokken met elkaar zijn. Waar de pauzes te kort zijn en de werk uren te lang, maar altijd verrassend.
Willen jullie weten over welke werkplek het gaat?
Het gaat over de welbekende organisatie Dela. Voor jullie een organisatie dat geld verdiend aan de doden toch? saai, grijs en deprimerende sfeer?
Maar niets is minder waar hoor.
Dela is meer dan dat. Als je al binnen komt word je verwelkomt door verschillende kleuren en vrolijke mensen van jong tot oud.
Het draait niet om de doden, de nadruk word gelegd op de nabestaanden.
Betrokkenheid, Integriteit en Ondernemerschap zijn de belangrijkste waarden. Dat is hun ideologie.
Het aanbieden van zorg, zekerheid en continuïteit tegen een betaalbare premie.
Weten jullie waar Dela eigenlijk voor staat?
Nee? Draagt Elkanders Lasten. Dat betekent dat ze solidair staan met de noden van haar omgeving.
Kortom Dela is een kleurrijke coöperatie dat solidair is met hun leden en het accent legt op de nabestaanden.
Geloven jullie mij niet? Neem dan een kijkje bij de Dela in jouw buurt.

ik zweer bij.. omgekeerde ideologie..

Ik zweer bij...

Botsende Ideologieën!?

Yes weer eentje minder. Gelukkig gebruikt hij wel zijn verstand. Jullie zullen denken over wie gaat dit?
Nou voor diegene die het nieuws hebben gevolgd, weten over wie het gaat.
Eenman die is opgestapt en zich afzijdig wil houden van de partij.
JUIST Hero Brinkman. Zijn naam doet hij eer aan, want voor mij is die een held.
Voor diegene die niet weten over wie het gaat, schaam jullie! Het gaat over Hero Brinkman die is opgestapt uit de PVV. Ja inderdaad jongens en meiden waar die egotripper zit van een Geert Wilders.
Dit word weer bewezen door onze Geert. Want hij is automatisch de lijsttrekker. Wat hij wil gebeurd ook zonder enig beraad. Ik meen het. Wilders stel het Polen meldpunt, Hero is het niet mee eens maar het werd doorgevoerd.
Wat ik overigens een dom punt vind. Zoek naar een oplossing niet naar een zondebok. Wat vinden jullie? Klopt toch.
Hero was diegene dat aangaf om de partij democratisch te maken. Maar de fractie wou er niets van weten.
Nieuwe leden toe te laten, jongerenafdeling op te zetten. Niemand wou er iets van weten.
Jullie denkenm, ja dan snap ik het wel.
Het zijn toch ideologieën die botsen. En ik ben blij dat er iemand in zijn partij tot inkeer was gekomen.
Hoe kleiner het word, hoe sneller de partij word opgedoekt.
Door deze opstap zijn ze stemmen verloren.
Brinkman jij bent mijn Hero!

Ik zweer bij.. Zelfde Ideologie?

Gevaarlijke Ideologie

Wit haar, een grote bek en altijd staat die op de voorgrond. Weten jullie over wie ik het heb? Nee jongens het is geen Nicki Minaj.
Als je hoort ''koopvodden tax'' Ja Wilders correct!
We hebben er allemaal een mening over hem. Je houd van hem of je haat hem. Sommige mensen vergelijken hem zelfs met Adolf  Hitler. Overdreven? Ik dacht het niet. Na wat onderzoek van citaten van beiden heren zijn er grote overeenkomsten.
Maar Dina, hij haat Joden en Wilders toch Moslims is toch een groot verschil?
Dat klopt, maar de overeenkomst is dat het beide bevolkingsgroepen zijn die tot zondebok zijn gemaakt.
Hitler gaf Jodendom de schuld van alle kwaad en nu 2012 doet Wilders precies hetzelfde met de Islam.
Hieronder een aantal citaten die jullie zullen overtuigen.

Geert Wilders: Is het wel waar dat een gemiddelde islamitische extremist een duwtje van islamcritici nodig heeft om tot geweld over te gaan?

Adolf Hitler: Het is dan ook geen toeval, dat het vooral altijd de jood is, die deze gevolgen doorzien, zich inspant, om zulke levensgevaarlijke ideeën in ons volk opgang te doen maken en daarin ook maar al te dikwijls slaagt.

Geert Wilders: De Islam is uit op alleenheerschappij en zal daarvoor, net als de barbaar Mohammed in Medina geweld toepassen en moorden.

Adolf Hitler: Tegenwoordig is het onvermurwbare internationale Jodendom, dat strijdt om de heerschappij over de volkeren.


Zoals jullie dus hebben kunnen lezen zijn er overeenkomsten tussen deze 2 personen. Het enige verschil is dat Wilders zichzelf belachelijk maakt door dingen te roepen en er niet in discussie over te gaan en daardoor overkomt als een mediageil politiek ventje met een domme opinie en slecht kapsel.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mij maakt die niet bang!

Ik zweer bij... Zo werkt het dus niet!

Ik zweer bij..

Scientology

Bloedmooi, succesvol, 2 schattige kinderen. Weten jullie al over wie ik het heb?
Oké nog een hint zij is Latina en heeft haar kont verzekerd voor een paar miljoen! Juist Jennifer Lopez.
Maar zelfs zij heeft ideologie waar zij zich aan vasthoud. Dat hadden jullie niet gedacht he? We zien haar allemaal sexy gekleed in allerlei films, commercials en videoclips.
Toch schuilt achter deze vrouw een ideologie.
Nee jongens en meiden niet het Christendom of Katholicisme maar het Scientology.
Dat houd in dat ze geloofd dat een persoon onsterfelijk spiritueel wezen is die een gedachte en lichaam bezit, en dat de persoon fundamenteel goed is. Het zijn 3 fundamentele met elkaarverbonden componenten: affiniteit, werkelijkheid en communicatie.
Door deze componenten houd ze rekening in haar leven. Haar huwelijk met Marc Anthony, waarbij ze 2 kinderen heeft Max en Emme, liep af.
Dit kwam omdat zij de kinderen op de Scientology manier wou opvoeden en Marc wou daar niets mee te maken hebben.
Ook heeft ze hierdoor bedankt voor een optreden bij Khadaffi voormalig dictator. In tegenstelling tot de collega's beyonce, nelly Furtado en Mariah Carey die geldbewust zijn en geen principes hebben.
Jennifer is vastberaden en houd zich vast aan haar ideologie.
Ze wil hierdoor ook het vertrouwen die haar fans hebben in haar vasthouden.
Doordat zij deze ideologie vasthoud, mooi is en bij zichzelf blijft vind ik haar een van de top vrouwelijke artiesten met hersens.

Gedicht ik zweer bij..

                                                            Het leven...
                   


                     Het zijn van die dagen dat je niet weet waar je het moet zoeken

                     Je besluit je te verdiepen in inhoudelijke eindeloze boeken

                     De essentie van het leven is een mysterieuze aspect

                     Met vele perspectieven waar allemaal de waarheid uit lekt

                     Je laat je leiden door het moois dat er is gecreëerd

                     Autonomie is iets dat is soms verkeerd

                    De geschiedenis is het voorbeeld voor toekomst en heden

                     Aantal mensen dat heeft gestreden,geleden,ons geloof in de puriteit heeft beleden

                     Vertel me waar is de integere mens gebleven?

                      Is dat verdwenen met de puurheid van goedheid ?

                     Waarom word nijd en wraak geaccepteerd en goedheid vermijd?

Ik zweer bij..


De zon?!

Heerlijk de zon schijnt na een lange wintertijd. Maar tot mijn verbazing zag ik mensen in korte rokjes, slippers.
Vonden jullie dit ook niet raar? Of was jij stiekem een van deze personen die zich even waande in de zomer? Mensen toch!
Het was maar 15 graden geen 30 graden.
Ik vind dit typisch een ritueel van de Nederlandse gemeenschap die ik ieder jaar zie terugkomen.
Jullie willen graag geloven in de zomer, dat is ook de reden dat jullie elke zonnestraal meepikken voor dat gevoel.
Jullie denken zeker dat ik overdrijf? Kijk maar goed om je heen en dan zien jullie het zelf.
Ik ben een groot voorstander van de zon. Het maakt mij vrolijk en productief.
Maar er is verschil tussen zon en temperatuur. De mensen moeten het vooral zelf weten, maar ik blijf dit Nederlandse verschijnsel raar vinden.

Cartoon Ik zweer bij..


Ik zweer bij...




'' mijn overleden vader...''











Wat zeggen jullie als iemand tegen jullie zegt ''Waarnatuu"  Doe normaal! of net als ik " Centraal Statiun''.
Als dit jullie bekend in de oren klinkt dan heb ik 1 woord, 1 fenomeen. Najib Amhali.
Naar mijn inziens de beste cabaretier aller tijden. Heeft deze geweldige cabaretier ook iets waar hij bij zweert, waarin hij gelooft? Zeker weten!
Ja, Ja Dina het is toch een Marokkaan? he is een moslim? dat is toch zijn geloof? Natuurlijk maar tot op een zekere hoogte. Waar die meer waarde aan hecht zijn ze podium rituelen.
Waardoor die elke dag weer goed kan presteren.
Jullie zullen vast denken aan gekke bewegingen. Maar Najib doet daar niet aan. Wat hij wel elke keer doet voordat die opgaat is een schietgebedje, maar niet zomaar een. Hij vraagt om de steun van zijn overleden vader. Raar toch? Ik vind het zelf wel begrijpelijk hij was zijn grote voorbeeld. Het is beter
dan de wodkalime die ervoor elke keer dronk.
Hij doet nu een schietgebedje en daarnaast ook de warming up oefening voetballen.
Want laten we eerlijk zijn een cabaretier onder invloed maakt geen goede indruk. Ik ben blij om te horen dat die zich nu houd aan warming up oefeningen zoals voetballen en schietgebedjes.
Laten we hopen dat we van deze cabaretier nog lang mogen blijven genieten.

Sixword Story # 3





                                                    Ritueel is geloof in het klein.

Ik zweer bij..

Jeugdsentiment..

'' Ik moest kloppen want de bel doet het niet'' of  '' Dit moet ik aan de binnenkant van mijn ogen bekijken",  '' Nog 3,   3 minuten voordat ik stop, voordat ik kap voordat ik nok''.
Weet jij waar ik het over heb? Of is dit totaal niet herkenbaar?
Diegene die dit herkennen jullie zijn oud!
Dit jongens en meisjes is pure jeugdsentiment. Hoeveel van jullie stonden op zaterdagochtend vroeg op voor Telekids? '' Pittige Tijden , het leven is een zure bom'' Heerlijk!
Als er iets is waar we toen aan vasthielden was het wel het ritueel van vroeg opstaan om vervolgens Telekids te aanschouwen.
Laten we eerlijk zijn dames, wie wou er niet graag Irene Moors zijn om Carlo Boszhard te kunnen omarmen?
Het hield mij persoonlijk in een fantasiewereld in alles waar ik toen in geloofde. Humor, plezier, vliegende tapijten en oprechte liefde.
Ook werd het geloof in stand gehouden van het verschil tussen man en vrouw. De vrouw werd neergezet als prinses die gered diende te worden, met de man als held.
Dat hadden jullie niet gedacht he? In iedere jeugdserie zit een kern van waarheid van jou geloof, waar je bij zweert dat je het kijkt.
Denk maar over na!

Six word Story #2

                            



              
                                                   Not the  show, but the message.

Ik zweer bij.. Illuminati..



Doodgewoon plaatje van de ster Drake, of schuilt hier meer achter? Valt jullie iets op? Nee? Oké ik geef het eerlijk toe, Mij viel het ook niet gelijk op.
Het is het teken dat er word afgebeeld.
Let goed op welk symbool hij uitdraagt. Dit is terug te voeren op iets groter dan jij en ik.
Namelijk de ideologie van de illuminatie.
De Nieuwe Geheime Wereldorde.  De illuminatie spelen een rol in de hedendaagse complottheorieën.
Een voorbeeld hiervan is de 9-11 situatie. Daar zit een hele complot theorie achter.
Hebben jullie ooit verder gedacht dan wat de televisie jullie voed aan informatie?
Niemand denkt er ooit verder over na.
Een theorie bijvoorbeeld is dat de Amerikanen het zelf in scene hebben gezet om Osama in kwaad daglicht te stellen.
Stonden jullie er wel bij stil dat als de vliegtuig een toren doorboort nooit in elkaar zakt? Experts gaven zelf aan dat er bommen in het gebouw hadden moeten zitten om dit mogelijk te maken.
Daarnaast zat er aan de voorkant van hetzelfde vliegtuig een zegel met het symbool van de illuminatie.
De illuminatie is een groep machtige personen die alles in hun macht heeft. Denk bijvoorbeeld aan
de wereldberoemde sterren zoals Rihanna, Drake, Willow Smith die zitten hier ook bij.
Kijk naar de symbolen die ze uitdragen die overeenkomen met de illuminatie dat bewijst dat ze de duivel aanbidden.
Ja, het is misschien vergezocht maar het komt wel overeen.
Vooral het gedeelte over bijvoorbeeld 9-11 vind ik interessant. Ja jullie hebben gelijk maybe overdrijf ik maar ga het zelf bekijken op Youtube dan weet ik zeker dat ik  niet de enige ben die paranoïde word.




Ik zweer bij...

Mijn grootste voorbeeld...

Mama, Papa of Madonna, Lady Gaga  allemaal mensen waar je naar kan opkijken.
Zit jouw grote voorbeeld  hier tussen?
Of zit jouw grote voorbeeld hier tussen? Of zit jouw grote voorbeeld dieper of verder in
het verleden?
Jullie zullen je vast afvragen wie mijn grootste voorbeeld is: Nee jongens het is geen popster, niet mijn ouders. Mijn grote voorbeeld is een lange tijd geleden overleden.
Dit gaan jullie nooit raden dus zal ik het maar verklappen. Mijn grote voorbeeld blijft de profeet Mohammed Vrede Zij Met Hem.
Ja jongens dezelfde profeet die trouwde met een vrouw die 30 jaar ouders, ja dezelfde profeet die geslachtsgemeenschap had met een minderjarig meisje en mee trouwde.
Het was ook dezelfde persoon die iedereen hielp zowel arm als rijk, eerst aan anderen dacht dan pas aan zichzelf.
Zouden jullie tegenwoordig nog als jullie echt honger hadden je laatste euro of voedsel aan iemand die ook honger lijd? Zoals  een arm persoon of zwerver? Nee natuurlijk niet. De wereld is zo individualistisch dat er niet meer word gedacht aan anderen.
Toch probeer ik de ideologie, de aanpak van hem als rode draad door mijn leven te laten leiden.
Hij is mijn grote voorbeeld omdat hij ondanks alle weerstand toch bleef doorgaan en vasthield aan zijn geloof.
Hij werd in een hoekje geduwd, uitgelachen, getreiterd en bleef op zijn beide benen staan. Elke keer als ik mezelf in een benarde situatie bevind denk ik aan de profeet. Wat hij zou doen, dan valt het altijd mee.
Want zeg nu zelf  vroeger waren we collectiever bezig dan nu.

donderdag 1 maart 2012

Six word Story


       Een moslim is verre van dom..
I believe in...


Me! Jullie zullen wel denken jah grappig hoor, dat doen we allemaal. Maar even zonder gekkigheid, waar ik mij aan vasthoud is de Islam. En NEE ben geen terrorist ,NEE ik draag geen hoofdoek,NEE draag geen burka. 


Wat mij WEL moslima maakt is mijn openheid, het 5 x bidden per dag, de ramadan, en het verschil tussen goed en kwaad.


Jullie zullen zich wel afvragen Dina waarom hou je je vast aan de Islam? Nou het antwoord is makelijk.
Islam is vredelievend, het geeft innerlijke rust en geeft mij duidelijke grenzen en antwoord op vragen waar ik al langer mee zit. Het inspireert mij om een beter mens te zijn en repecteert mij als vrouw.


Het is een gevoel, net zoals de blinde gelooft in de zon niet omdat hij deze kan zien, maar omdat hij deze kan voelen.





maandag 27 februari 2012



Geloof bewaard of weggegooid?

Heb jij ook iets waar je bij zweert?   
Vind je het interessant te weten bij welke gekke dingen mensen zweren?
Dan ben je bij deze blog op het juiste adres!
Gek, gestoord of juist logisch? Je leest het allemaal op deze blog.